20.9.2011

Surkea keli 19.9., mutta antenni tuntuisi workkivan

Matin ja Jarnon sunnuntaina puihin ahkeroima upouusi 450 m pitkä 248° suunnan beverage inspiroi minut paikanpäälle heti ekana yönä testaamaan, häiriöepävarmuuksista huolimatta. Lisäintoa toi nikkarien mittarointi-ilmoitus, että piuha vetää hienosti 20 MHz asti, SWR on selvästi alle 1,5 ja impedanssi 50 ohmin pinnassa. Olin maanantaiaamuna kämpällä kuulolla 03-04 UTC: Keli oli heikko, ikään kuin joku vaimennin olisi ollut päällä. 10-taajuuksilla oli kuitenkin matalia piikkejä, mutta audio oli harvinaista ja lähes poikkeuksetta alle luettavan tason. TA-idejä ei livenä irronnut enkä viitsinyt laajasti troolatakaan. 1610 EE-henksua ja muut lattareita, tn. Argentiinan suuntaa mm. 590 ja 1190, mutta vain lyhyitä töhkyhetkiä. 1430 non-stop pehmo-mx oli "vahvimpia". Kehnoa oli också på andra sidan av Bottenviken.

Pohjakohina oli totutusti korkein 277° CA-langalla. Pimeällä 310° NA oli Perseuksen asteikolla noin 10 dB sitä alempi ja uusi 248° La Plata/BRA/UK noin 8 dB alle CA-langan. Auringon noustua NA-langan rähinätaso nousi hieman yli LAP-langan. Paria poikkeusta lukuun ottamatta ko. "kelin" asemat kuuluivat "paremmin", siis töhisivät edes jotenkin, LAP-uutuudella kuin CA-beveragella. Mainio NA-lankamme oli nyt aina heikoin, ts. sillä ei kuulunut mitään TA-suunnista. Uusi 248° toi kyllä spanskeja ja brittejä mukavasti pintaan, esim. 1530 West Yorkshire´s Pulse 2, ja yleensä paremmin kuin vanhalla 277°:lla. Eiköhän joku osu kohta parempaankin kelisaumaan kelpo arsenaalillamme!



73 JVH

Syyskuu ja kattoremppa valmis


Kuuntelukämppä 19.9. hälytysjärjestelmineen ja päätypelteineen on valmis ahkeraan MW-kauteen

Kesäkuun suuri kattokökkä sai heinäkuun lomailun jälkeen elokuussa ansaitsemansa finalisoinnin: Alkukuusta JPF ja JVH nostelivat raksajätteet peräkärrylle, josta ne joutuivat Tarastejärven kokoelmiin hintaan 10 €. Seuraavana päivänä JPF lapioineen huhki maadoituskaivantoa juurakkoisessa metsämaassa hiki hatussa: syntyi 12-13 m pituudelta syvää ojaa keväällä merkityn 250° langan syöttöpisteeseen. Sitten JPF & MDK toivat kämpälle 50 jm leveää lautaa ja nikkaroivat niillä räystäiden aluset kuntoon! Myöhemmin kuivalla säällä sama duo pensselöi 3 tunnissa puuvalmiit osat vinhalla ja vanhat valtit saivat uutta valttia päällensä. Remppa finalisoitui 3.9., kun nikkarimme ruuvailivat räystäiden päätypellit paikoilleen! QTH on valmiina talveen ja tredxk-radioaktiivisuuteen!


JPF myhäilee tyytyväisenä kuuntelukämpän puunikkaroinnin valmistuttua 20.8.2011


Jarnon elokuun alussa raivoisasti kaivama uuden La Plata-langan maadoituskaivanto

73 JVH