24.7.2011

Uusi perulainen tropiikkibandilla: Radio JPJ 3360 kHz!

SW-lattarien määrä on jo vuosikymmeniä laskenut ja aivan viime vuosina aivan uudet asemat ovat olleet harvinaisuuksia kaukokuuntelijoiden luureissa. Niinpä Lemlandissa ÅL1-peditionilla 8-9.6. yönä hämmästys oli suuri, kun ilman ennakkoinfoja huomasin piikin tarkasti taajuudella 3360 kHz: Lattarimusikkia! Mutta kuuluvuus oli sen verran heikko, että kuulutukset eivät auenneet. Seuraavana yönä taajuus oli länsibeveragellamme erikoistarkkailussa. Ondas del Huallaga 3330 alkoi kuulua mahtavasti jo 2345 UTC tienoilla ja samalla nousi lattarimusiikki 3360:lle – ja 10.6. 0000 UTC jälkeen yhä paremmin ja idejä rupesi irtoamaan: ”Radio jota-pe-jota, fuerza musical del Perú!”.

Henrik Klemetzin ystävällisellä avustuksella idikin aukesi oikein ja QTH:ksi paljastui Monte Los Olivos, Distrito de San Martin de Porres, Provincia y Depto. de Lima ja aseman omistajaksi Jesús Párraga Jiménez – siitä siis aseman nimi Radio JPJ! Kuinka ollakaan paikallinen radioharrastaja Pedro F. Arrunátegui vaimoineen ja tyttärineen pistäytyi asemalla 18.7. ja tekipä vierailusta jutunkin en español. Pienen etsiskelyn jälkeen hän löysi radioaseman oven pienen tönön yläkerrasta – ja alakerrassa on tohtori Jesús Párragan hammaslääkäriasema, Clinica dental, ks. kuva: sieltä tekarit tai valkaisua, arvattavasti etuisaan hintaan, varsinkin diksareille!

Pedro kertoo, että Jesús asui 7 vuotta Milanossa, mutta vaimonsa kuoleman jälkeen palasi Peruun ja pisti nyt aseman pystyyn. Radio JPJ on kuultu Euroopassa, kaksi heppua Suomessakin. Ehkä myöhemmin saamme tietää koska oli eka lähetys, ts. kuinka tuore asema oli 9.6. ensihavaintojeni aikaan. Yhteydenotot ovat asemalla tervetulleita: spo ja telefooninumero löytyvät jutusta. Ja elokuussa Italian tunnetuin diksari DMI matkustaa vieraillulle asemalle.

Cordiales saludos desde Finlandia a Jesús y Paco: Muchas gracías por su nueva voz en 3360 kHz y el artículo informativo, ¡Viva JPJ!

73 Juha Vehmas (JVH)

Ei kommentteja: