22.11.2010

Jenkkikeliä 8.11.


Edellisvisiitillä pääsin nauttimaan Etelä-Amerikan keleistä; nyt merkit näyttivät lupaavilta kunnon NA-rytinälle. Joten kuuntelumökille vaan kello 22.30 SA tienoilla, ja 310-antenni heti käyttöön. Ja kyllä vain jenkkejä olikin äänessä jo tuolloin. Tarkempi Perseus-tallenteiden perkuu alkuyön osalta odottaa vielä, mutta ensivaikutelman mukaan vain vanhat tutut olivat äänessä. Useamman SDR-visiitin tiimoilta tosin jo tiedän, että livekuuntelu varsinkin yön pimeinä tunteina saattaa antaa epäluotettavan käsityksen vallinneesta kelitilanteesta.

Yö menikin paljolti lyhyiden torkkujen merkeissä - nousin aina ennen tasatuntia tallentamaan noin 10 minuuttia koneelle, ja sitten taas torkuille. Huomio kiinnittyi ehkä aiempia kuunteluöitä enemmän alabandille.

Kuuden aikoihin Suomen aikaa ääneen alkoi tulla jenkkejä yhä lännempää, ja aloin kuunnella hieman tarkkaavaisemmin. Länsirannikko tuli ääneen 1070 KNX Los Angelesin myötä. Omaan lokiin uusia asemia alkoi putoilla: 720 WGN Chicago IL, 730 CKDM Dauphin MB, 900 CKBI Prince Albert SK, 1440 WHKZ Warren OH ja 1560 KKAA Aberdeen SD.

Asemia tuli hyvin vielä puoli yhdeltätoista, jolloin viimein maltoin sulkea läppärin ja poistua. Kotona lähetin lyhyen viestin TreDXK:n sähköpostilistalle ja laitoin muutaman lokauksen OLL:iin. JKZ kuittasi nopeasti, että tallenteilta saattaa hyvinkin FFN-nappauksia (ts. Niihamassa ensimmäistä kertaa kuultuja asemia). Näiden asemien lista paisuikin viime talvena jo sellaisiin mittoihin, että uusien asemien löytäminen vaikuttaa jo hankalalta.

Mutta niinpä vain Jouni oli oikeassa - tallenteilta on löytynyt jo nyt mielenkiintoisia uutuuksia. Olen alkanut purkaa tallenteita nurinkurisessa järjestyksessä, eli viimeisimmät tallenteet ensin. Ja eikös vain vielä kymmeltä aamulla kuulunutkin FFN-asemia (olisi voinut jäädä vielä pidemmäksi aikaa kuulolle, joskin läppärin muisti alkoi olla jo täynnä...). Ilahduttavimpana uutuutena kuului kantriasema 1350 KDIO Ortonville MN vaimealla, mutta selvällä tasatunnin id:llä. Muita 0800 UTC nappauksia oli mm. 1100 KFAX San Francisco CA, 1170 KJNP North Pole AK, 1190 KEX Portland OR, 1310 WIBA Madison WI, 1380 WOTE Clintonville WI ja 1390 WRIG Schofield WI.

Muista tiedostoista on toistaiseksi irronnut mm. 620 CKRM Regina SK (luureissa juuri tätä kirjoittaessa), 650 CKOM Saskatoon SK, 680 CJOB Winnipeg MB, 800 CHAB Moose Jaw SK, 840 KXNT North Las Vegas NV, 880 CHQT Edmonton AB, 1270 KNWC Sioux Falls SD ja 1420 KTOE Mankato MN.

Olen ehtinyt kuuntelemaan tallenteista vain murto-osan, mutta "very good" -kelit näyttävät olleen ko. aamuna. Perseus-kuuntelu on johtanut siihen, että raportointi on jäänyt minimiin. Niin, ja edellisreissun SA-kelien tallenteitakin taitaa olla vielä läpikäymättä...

Ei kommentteja: