7.6.2011

6.-7.6. Vilken kväll och 13 också

Koska edellispäivän anti-gourmet -osasto saattoi antaa väärän kuvan peditionimme kulinaarisesta tasosta, annetaan MCK:n tällä kertaa hoitaa katsaus illan ohjelmasta: Illalla saunan jälkeen olikin jo "hög tid att äta fint". Siispä kattaus yhdelle (MCK) tällä kertaa käsitti oivallisen salaattilautasen, jossa jääsalaatin, lollo rosson ja rucolan pehmeällä pedillä nautittavana oli tuoretta nektariinia ja mansikoita sekä ruohosipulia mökin pihakalliolta. Koko komeuden kruunasi lempeästi paistettu kyproslainen halloumijuusto ja kevyt puristus sitruunamehua. Jälkiruokana maistui laadusta tinkimätön turkkilainen jogurtti, johon oli ripoteltu anteliaasti tuoreita mustikoita, mansikoita ja vadelmia sekä Brazil Mix -pähkinäsekoitusta. Sen kanssa sopi mainiosti Löfbergs Lilan mellanröst-kahvi, jossa pikku loraus Ålands Mejerietin kevytmaitoa.Tällaista ravintoa nähtävästi tarvittiinkin, sillä iltakymmenen aikoihin kuuntelupöydän ympärillä alkoi määrätietoinen ruotsalaisten lähiradioiden jahti antennit länteen päin. Nopeasti päästiinkin erinomaiseen vauhtiin, ja Västeråsista lähenteli kuuluvasti 93.7 Vår Radio. Merkillinen kymmenen sekunnin toistuva asematunnusmelodia pysäytti 103.5 MHz:lle, ja kasvavat epäilykset pakottivat tarkistamaan Radio Avestan nettistreamin, joka vahvisti asian. Tämähän yllytti kääntämään yagit pikkaisen Gävlen suuntaan, ja 102.7 Cityradiohan se siellä tuli mukavalla signaalilla. Närradiot pitivät ahterit jakkaroilla pitkään puolenyön jälkeen.

Yöllä MCK kokeili AM-kuuntelua, ja kuulutukset irtautuivat 4700 R San Miguelilta ja 5755 WTWW:lta. Keskiaalloilla brassittelua havaittavasti taajuuksilla 1390, 1440 ja 1520, joiden tallenteet odottavat tarkempaa perkuuta.

Aamulla päästiin vihdoin kolmen päivän odottelun jälkeen kiinni SR P4 regionaaleihin. Mutta juuri kun luurit oli saatu päähän, kaikki pimeni. Kello 08.13 alkoi 13 minuutin hämminki. Paloiko sulake? Onko muissa mökeissä virtaa? Mitä tehdään jos sähköt eivät tule takasin? Onneksi sähkökatkos kesti vain tuskastuttavan hetken ja taas oltiin jahdissa. Osa P4-regionaaleista osoittautui vaikeaksi, esim. Göteborgin peitti tehokkaasti Tukholman puheasema Radio Ett 101.9. Uusina kuitenkin JKZ:lle 102.9 P4 Sjuhärad ja 97.3 P4 Halland, muille kuuntelijoille vielä muitakin.

Ruotsalainen diskuteeraus alkaa kuitenkin jo vähitellen nyppiä ja Es-keliä kaivataan kiihkeästi. Miten voi Sherlockin MUF-kartta olla tähän aikaan kesäkuuta tuollainen! Epätoivoisena korvikkeena JVH joutui jo ottamaan 103.2 Antenne Bayernin idit meteorista. Tunnelmia lähdettiin päivällä tuulettamaan Ålandin eteläkärkeen Herrovikenin luonnonpuistoon ja lintutornille.

Jälleen åålantilainen viitoitus oli suhteellista. Luvattua 200 metrin matkaa lintutornille kävelimme på rykande ruiner ainakin puoli kilometriä. Kuulemiemme huhujen mukaan syrjäisten rannikkoseutujen ULA-kuuntelijat ovat viettäneet kyseisessä tornissa pitkiäkin aikoja, jopa tihkusateessa. Nyt oli kuitenkin matkaan lähdetty ilmeisesti liian painavien radioiden kanssa, sillä tornin välitasanteen lattiasta oli reikä, josta oli ilmeisesti lipsahtanut isompikin Racali kuuntelijoineen. Kovan kohtalon kokenutta kaukokuuntelijaa emme nähneet.Tornista tultuamme tähyilimme vielä kovasti Essiä, mutta sinne se oli kadonnut aidan taakse eikä edes vilahtelevia RDS:iä saatu kuvattua. Tyydyimme siis luonnongrillin hiilloksella grillattuun A-luokan tuotteeseen kera paikallisten juomatuotteiden.

Essii! Missä sä oot?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Essi pöhähtää paikalle vielä, ainakin rinki täällä heräsi eloon juuri nyt ke ip./JMV

Anonyymi kirjoitti...

Auringossa kunnon täräys. Pitäisi olla ilmakehässä noin klo 20 SA. Itselle on vuosien myötä tullut sellainen olo, että aurora tappaa Essin muutamaksi päiväksi.

Kaima tuumasi muutama minuutti sitten kuuluneista Elistan (KX) lähettimistä OIRT:illa: "Kiss of death"

Toivotaan, ettei tämä pidä paikkaansa ja pääsette Essin makuun ...

t: JJS