10.6.2011

9.6 Kiveenhakattu muhvi

Esquina AM

Antiikkimodulaatioon varustautuminen on osoittautunut kelpo korvikkeeksi Es:lle. Jopa ULA-maestromme JKZ antautui viime yönä vuosien tauon jälkeen 60 mb –lattarijahtiin. Muutos bandillä oli kuulemma sitten viime kuuleman selvä: Nyt myös kaikki Andien asemat antoivat osoitteensa www-muodossa. Idattua tuli R Mosoj Chaski 3310, R San Miguel 4700, R Yura 4717, R Huanta 2000 4747 ja R Cultural Amauta 4955. Muitakin töhisi tai kantoaaltoja näkyi, brasseista puhumattakaan. MW-bandilla 10-piikkejä on noussut mukavasti 330 m länsibeveragellamme, mutta keskikesän tapaan signaalit ovat Rolex-vahvistimen jälkeenkin kovin heikkoja ja vaikeasti luettavia. Lisäksi brasset, joita eniten yritti pintaan, mertarannoittivat Copa do Brasiliaa. Lokiin asti JVH kalasti R Globon SP 1100, R Américan BA 1190 ja R Italian 1620. Lisäksi ULA-mantereelta Markku revitteli mehukkaita saaliita, mm. Kismat R London 1035, LBC London 1152, Anker R 1386 ja SER R Mallorca 1080. Viime päivien Kp 4-5 aurinkoefektit ovat näemmä sopivasti maustaneet AM-keliä gourmet suuntaan.

Essiä etsimässä part III

FM-puolella aamu aloitettiin hinaamalla antennimastoon voitonriemuisen hymyn ja katalaaninkielisen mantran saattelemana Catalunya Radion T-paita, jonka toivottiin toistavan 9.6.2000 spanskikelit, joilta paita oli peräisin. Aamun FM-saldoa tuskin kehtaa mainita. 90,1 Kadi Raadio Virosta kuitenkin antautui idille puolen tunnin houkuttelun jälkeen.

Päivällä oli jälleen aika lähteä etsimään Essiä. Vaarallisen petopunkkien ja hirvenpapanoiden uhkaaman erämaavaelluksen jälkeen päädyimme lupaavaan tienhaaraan, jonka kyltissä luki Jungfrun. Sieltä päättelimme Essin löytyvät. Periltä löytyi kuitenkin vain salaperäinen riimukivi, jonka symboliikkaa jäimme ihmettelemään. Sen merkitys selvisi kuitenkin vasta illalla.

Herrövikenin kiveenhakattu muhvi

Illemmalla Es-pilviä yritettiin aktivoida niin saunan kiukaalla kuin nuotion savumerkeilläkin. Polttopuiden haussa jo peurakin näytti kärkitunnustelijallemme pyllyä. Pilvi kuitenkin syntyi yllättävän nopeasti ja kelitekstareita alkoi kilistä jo samaan aikaan kun saunojat vielä päästelivät höyryjä terassilla. Tästä alkoi tuskainen odotus ja ravaus saunamakkarat kädessä. Kun lopulta France Bleu saatiin kuuluviin viideksi sekunniksi sai HK:n Bleu palata jääkaappiin.

Hirvittävästä puristuksesta huolimatta mitään ei kuitenkaan irronnut (paitsi mikroaaltouunin tehonsäätönuppi) vaikka MUF-karttakin näytti tien minkälaisia lukemia. Myöhemmin MUF-kartan tarkempi tarkastelu kuitenkin paljasti karun totuuden ja avasi päivällä nähdyn riimukiven salaperäisen viestin. Herrövikenin niemellä muhvikin on kiveenhakattu!

Ei kommentteja: