5.1.2010

Loppuvuoden ”tavanomaista hyvää” keliä 30-31.12.

Joulun ajan lumipyryt oli hyvin aurattu TreDXK:n kuuntelukämpälle asti, kun pikapäätöksen jälkeen 30.12. ajelin kuulolle. Heti 21 UTC WBIX Natick MA 1060 tuli livenä maittavasti ja antoi ajatuksen erikoishyvästä tasatunnista: Mutta jo samana aamuyönä perattu trooli paljastikin lisäksi vain WNSH Beverly MA 1570:n mulle uutena. Keli veti 22-00 UTC selvästi paremmin kuin 21 UTC, mutta livenä kykin ns. väärillä taajuuksilla. Alkuun itärannikon pohjoisosaa, sitten 00 UTC yhä enemmän myös Ontarion suuntaa ja Michiganiä. Troolin tasanlyöntikampaus on poikinut itselle muutamia uusia, mm. WQRT Florence KY 1160, WJOY Burlington VT 1230, WKBK Keene NH 1290 ja WFNN Erie PA 1330. Mukavia osavaltioita, Vermont jopa kokonaan uusi! Kentucky muualta kuin 840:ltä maistuu mainiolta myös, tosin WQRT profiloituu cincinnatilaiseksi ja Florence sijaitseekin aivan Ohion rajalla.



01 UTC keli jatkui,”tavallisempana”. Dominantteja tuli yhä hyvin, mutta ilman uutukaisia. Tästä eteenpäin trooli on tosin vielä kokematon. 02 UTC sekaan tuli muutamia kolumbialaisia ja sen jälkeen keli painottui yhä syvemmälle Kanadan preerialle Manitobaan ja Saskatchewaniin, mutta skaala oli Komosta Newfoundlandiin. Beverageista 310° saalisti totutusti lähes kaiken paremmin, mutta HJ ja jokunen NL tulivat paremmin 277° langalla, kohinatason noususta huolimatta. Aamuyöllä kuuntelin ja purkitin vain tasatunteja. 05 UTC saattoi olla niistä heikoin eikä sen jälkeenkään tullut mitään kunnon aamunousua. 0730 UTC, siis hieman ennen auringonnousua, oli pieni piikki ylöspäin, mutta siitä troolista en Pietarin saalista odottele.

Heti reissun jälkeen, mutta kolmen vuoden raportointitauon jälkeen innostuin mailaamaan pari rapoa maailmalle: Mukavaa oli vastaanottaa ystävällinen kirje ja sähköinen QSL WBIX:n pääinssiltä!

73 JVH

Ei kommentteja: